По същото време (от 17:00 до 24:00) в пространството до Културния център ще бъдат разположени и специални Staropramen барове. Там всеки посетител ще може да усети Духа на златна Прага и да разгледа експозицията за историята на пивоварната традиция в чешката столица. Всички почитатели на напитката ще имат възможност и да участват във викторина, а изкусителната награда е уикенд за двама в Прага.
Седмото изкуство също ще бъде неизменна част от тридневния фестивал. Още първата вечер бургазлии и гости ще имат възможност да гледат две, от общо четирите серии на филма Забележителни следи. Документалната поредица ще разкаже историята на чешки архитекти и съдбата на обектите им в България, точно в 18:00 в зала Петя Дубарова на КЦ Морско казино.
Вечерта продължава с театралната постановка Аудиенция от 19:00 пред откритата сцена Охлюва. Тя е сред най-известните пиеси на Вацлав Хавел, реализирана с успех в много страни по света.
Музикантите от чешката алтърнатив банда Please The Trees ще вдигнат градуса на бургаските меломани, точно в 21:00ч. на сцена Охлюва. При лошо време концерта ще се състои в Младежки културен център. В останалите дни предстои да се насладим на още чешки изпълнители, сред които DJ Gadjo и група Бахтале Апса, както и на представленията на уличен театър V.O.S.A.