Фанданго е създадена през пролетта на 1998 в Бургас от Христо Стефанов. В началото идеята на музикантите е да свирят единствено по клубове, но само след година решават да запишат авторски албум. Първите членове, които Христо Стефанов привлича в бандата са Георги Русев и Светослав Михайлов. Малко след това като втори китарист се включва и Росен Сеновски. След многократна смяна на барабанистите, на ударните остава Атанас Миларов.
В този състав Фанданго започват успешните си клубни изяви, най-вече в Бургас и Варна. Групата добива все по-голяма популярност и започва да получава покани за участие в местни концерти и фестивали. Една от най-успешните им изяви е участието като подгряваща група на Blues Brothers на бургаския блус фест през лятото на 1999.
След 10-годишно затишие, през пролетта на 2014, Фанданго са готови и с поредния си албум – Както преди. Групата е в почти напълно обновен състав – фронтмен и създател е Христо Стефанов, а новите попълнения са китаристите Йордан Йорданов и Детелин Йосифов, а на барабаните е Христо Коев.