Темата на тазгодишното издание е Поведение, а събраните тематично съибития ще бъдат в диалог с публиката и ще коментират поведението във всичките му значения. Куратор на проектите е Стефка Цанева, а ето и част от това, което организаторите са ни подготвили:

Изложби

Традиционно изложбите и инсталациите в градска среда са основния акцент в програмата на фестивала. Само някои от тях са: изложбата с комикси F*ck reality, go comics! на френския колектив Quest Fisting и българите от Trois Grаces в аrtnewscafé; В града и отвъд сборна изложба с плакати на млади пловдивски автори в Le petit monde; Ева Петкова с изложбата Динамика в мрака-светлина в галерия Пиронеса. По инициатива на Йово Панчев улицата ще се превърне и в галерийно пространство за изложбата с репродукции Поведение с творби на Иво Бистрички, Александър Петков, Александър Ангелов, Стела Василева, Михаела Власева, Виолета Танова. В градска среда ще бъдат разположени и фотографиите от проекта на Красимир Р. Добрев Gusto Trash. Фестивалната къща на №5 също ще бъде домакин на няколко изложби, както и място за дискусии и прожекции. Артистични инсталации из цялата улица ще привличат вниманието с провокативни проекти на Хамалогика, Дилян Бакалски, DAMA12, Вито Валентинов и Cachе Atelie. Подобно на всички тези проекти, които се отличават със силно изразения си интерактивен характер, към участие на публиката подтиква и Flyers Project на чешката артистка Маркета Кинтерова.

Улични активности
Театрални импровизации, циркови акции, игри, различни работилници и базари ще приканват посетителите към по-активно участие във фестивала. Подпрограмата Обитателите действат ще провокира публиката с нетрадиционно отношение към традиционни места и форми – интерактивни акции , изложба и игри с името Поведението ТАБУ в еротичния магазин Купидон на улицата, както и акцията Street haircut в фризьорски салон, арома-психо тест Уличници ли сте?, прожекция на документален филм на Армин Вегнер, литературно четене в книжарница Консервна, концерти и уъркшопи.

Литература
Присъствието на литературата е традиционно силно. В разговори с публиката ще преминават представянията на литературните списания Страница и Granta, а Тодор П. Тодоров и DJ Plus Minus (Унгария) ще представят проекта си Литература на тъмно: Винаги нощта в бар Фабрик.

Официалното откриване на фестивала ще бъде вечерта на 7 юни пред Artnewscafe и ще бъде съпроводено от прожекции, пърформанси и партита.
На страницата на фестивала ще намерите пълната програма по дни и часове, както и карта на локациите.