Предварителната програма на фестивала започва с две изложби през ноември в галерия Credo Bonum, които се ангажират в проблемите на публичното пространство и артистичните намеси в него. Изложбата Намеси, (6-23 ноември) представи видео и фотодокументация от акция, проведена от Аделина Попнеделева и нейните студенти от специалност Текстил на НХА през октомври в Западен парк. От 28 ноември до 18 декември в галерията гостува авторско изследване на Андрей Врабчев, реализирано съвместно с Теодора Вълчева, Теодора Константинова, Йово Панчев и Мариян Дзин.
Изложбената програма на фестивала ще продължи и по време на Коледните празници с резултатите от детския уъркшоп, който Компот Колектив организират в квартал Факултета.
В периода от 1 до 9 декември в най-големия парк на София и района около него ще могат да се видят и преживеят инсталации, пърформанси, хепънинги и акции на български артисти от различни поколения, между които са Светлозара Александрова, Иво Бистрички, Вили Прагер, Венелин Шурелов, Нина Ковачева и Валентин Стефанов и др. В програмата на събитията в парка е включен и кураторски проект на Йово Панчев с участието на Дан Тенев, Камен Старчев, Георги Донов, Добромир Иван, Продан Марков, Д-р Гатев, Георги Ружев, Дойчин Русев и други, кино селекции от фестивала на студентско кино Ранно пиле, детски театрални и образователни работилници, dj сетове, изпълнения на живо.
Синхронно с тях четири пърформанса в метростанциите Вардар и Западен парк ще превърнат ежедневния поток от хора там в артисти и публика. Автори на пърформансите са Красимир Терзиев и Георги Арнаудов, София Христозова Йорданова и Марта Димитрова, арх.Цветелина Панова, арх. Силияна Панова и Велко Иванов, Информбюро.
Освен изложбите от 3 до 6 декември в галерия Credo Bonum, ще бъдат реализирани и серия от публични презентации на различни автори и проекти, свързани с проблематиката на фестивала.