100 Стола 2023

Миналата година 100 стола поникнаха на хълма над улица Будапеща 1. Някогашното изоставено пространство  в сърцето на София се преобрази в оживено място със зеленина, сцена за събития и множество стари столове, спасени от жилища, складове и мазета и изрисувани от талантливи визуални артисти.  Лятото наближава, а с него се задава и новото издание на 100 стола, които се завръщат с изключително вълнуваща програма.

Програмата продължава цяло лято както на ул. Будапеща, така и на новата локация на 100 стола в Бизнес парк. Следим за предстоящи събития тук и тук.

Тази година улица Будапеща от бул. Дондуков до ул. Московска е затворена, за да се превърне в едно от най-живите места в столицата. И във второто издание на събитието озеленяваме и трансформираме улицата и я изпълваме с музика, изкуство и най-различни забавления. Откриването на сезона продължава 4 дни от 11 до 14 май с фестивална програма, която събира на едно място арт базар, поредица концерти и кинопрожекции.

Музика на живо е предвидена за всеки ден от фестивала, като едни от отговорниците за нея са Funkilicous – новосъздадена група от 7 човека, които вярват в качествената музика и пишат авторски парчета с поп и фънк звучене. Във втората вечер от събитието пък  се сблъскваме и с динамичното дуо от рапъра Rumbalyaka и певеца Хюго. За да не останем без музика и за момент, от фестивала са поканили 4-ма диджеи, чиито сетове ще звучат поне два пъти дневно. Акценти в програмата са и йогата за деца, забавното магическо шоу на Danny Ya и късометражната програма Кино на хълма, с която закриваме последната вечер от фестивала.

Цялата програма за откриването на сезона може да откриете тук, а от 100 стола обещават ежеседмично да ни вълнуват  със събития през цялото лято.