Джаз под звездите на Деветашкото плато

Посрещаме деветото издание на фестивала Джаз под звездите на Деветашкото плато. Тазгодишното издание се провежда в тридневен формат от 30 юни до 2 юли, като в програмата тази година присъстват имената на някои от най-изтъкнатите български музиканти – Антони Дончев, Милен Кукошаров, Росен Захариев, Георги Корназов, Венцислав Благоев, Милица Гладнишка, Марина Господинова и много други.

Първият ден от програмата предлага концерт на формацията Джазът пее на български, който се провежда в комплекс Онгъл в село Кърпачево с участието на поетесата Мария Донева. След него ни очаква музикално изпълнение от новосформираното софийско трио The Social Callers.

Първият ден на юли ни посреща с основния концерт на фестивала – на поляната край пещерата Гарваница. В него гледаме над 20 елитни музиканти, а през деня музикантите и преподаватели Марина Господинова и Антони Дончев са подготвили майсторски класове за млади таланти в Старата мелница в селото.

Последният ден на фестивала е с програма, насочена към децата – Джаз за деца с Венци Благоев. Входът за всички фестивални мероприятия е свободен.