Един джаз ден

На 25 юни на сцената на Лятната естрада в Борисовата градина се провежда третото издание на Един джаз ден, което събира някои от най-значимите български джаз музиканти с вокалисти от цялата страна. Начало на празника дава джаз примата Мими Николова, като празненството е с целодневна програма от 11:00  до 21:00 часа.

В рамките на деня можем да чуем емблематични песни от българската джаз музика, както и бележити джаз стандарти в четирите отделни концерта под съпровода на младите, но талантливи инструменталисти Калина Андреева – контрабас, Георги Ангелов – тромбон, и Александрос Красидис – саксофон, които ще музицират с джаз доайените Калин Жечев – пиано, Атанас Попов – ударни, и Тодор Бакърджиев – тромпет. Всеки концерт е с различна тематика и ни превежда през различните и богати измерения на джаза, като часовете на провеждане са 11:00, 13:45, 17:45 и 19:30.

Освен вълнуващите концерти в програмата са включени още и три работилници. От 12:30 до 13:30 е работилницата Тяло, ритъм и движение в стил Latin Jazz, в която се потапяме в ритъма на латино джаза с хореографа Петър Герзилов. Няколко часа по-късно, от 15:15, се включваме в работилница, посветена на импровизацията и акапелата с вокалистите Весела Морова и Константин Бейков. Веднага след това е последната работилница за деня, в която се потапяме в света на суинга с преподавателите Явор Кунчев и Соня Кутищева.

Събитието е с вход свободен. Програмата и всички участници можем да видим тук.