Лято със Софийската филхармония

Привлечени от морската прохлада, много от жителите на столицата се оттеглят към брега, но за тези, които остават в София, музиката не заглъхва. През август Софийската филхармония ни кани в изящната обстановка на атриума на Национална галерия Квадрат 500, където се наслаждаваме на няколко камерни концерта.

В Танцувай с Кварто на 3 август един от най-обичаните квартети представя програма в унисон с лятното настроение. Очакват ни антични, унгарски, румънски и български танци, изпълнени от талантливите музиканти. Седмица след това, на 10 август, цигуларят Иван Пенчев и арфистката Деница Димитрова ни канят да преживеем Романтика за двама. В рамките на вечерта слушаме творби от Гаетано Доницети, Камий Сен-Санс, Луи Шпор, Сергей Рахманинов и Астор Пиацола. На 17 август пък се пренасяме в слънчева Италия под изтънчените вокали на вокалната група Бела Воче, които ни потапят в магията на италианската музика с концерт-спектакъла Италия Белла.

Всички концерти започват в 18:30, а всеки, закупил билет за тях, може да разгледа експозицията на Квадрат 500 в деня на съответното събитие.