Пристанището на Бургас оживява с Burgas Summer Live

Това лято Бургас е музикалната столица на България, а една от основните причини за това е Burgas Summer Live, които са подготвили не един или два вълнуващи концерта, а цели четири.

Началото на поредицата от събития даваме на 27 юли, когато на сцената на пристанището на морския град се качват Architects, While She Sleeps и британците Heriot, като българското участие е в лицето на Expectations. Първата вечер на Burgas Summer Live обещава невероятен метъл заряд.

Малко повече от седмица по-късно на 6 август пристанището на града се огласява от чувствен дамски поп с четири любими вокалистки. Това са Róisín Murphy, Morcheeba, Sophie Ellis-Bextor и Phuture Shock. На 11 август продължаваме музикалните вълнения с две световни инди рок банди Franz Ferdinand и Nothing But Thieves, като за тяхното идване ви споменахме още в края на март в момента, в който научихме вълнуващата новина. Припомняме ви, че в същата вечер слушаме и българите Hayes & Y, които съвсем неотдавна пуснаха първия си дългосвирещ албум Press. Go. Move. Slow.

Наскоро стана ясно, че дългоочакваното завръщане на Years & Years на българската сцена няма да се състои. Те трябваха да споделят сцената с Oscar and the Wolf, Tommy Genesis и Rushi на 12 август, но поради непредвидени обстоятелства техният концерт е отменен.И все пак ни очаква грандиозен финал на Burgas Summer Live на 13 август (ОТЛОЖЕН) , когато на сцената на пристанището се качват Editors, една от най-добрите съвременни европейски групи на живо, които вече 20 години обогатяват британската рок сцена. Освен тях на сцената се качват и Temples, Shame и алтернативното българско рок явление Ali.

Билети можем да открием тук.Може също да ти хареса