Със Sofia Summer Fest и през август

Летният фестивал на София Sofia Summer Fest продължава да ни забавлява и през август.  Освен традиционните за фестивала филмови прожекции и театрални постановки, които можем да проверим тук, август ни носи нова доза летен заряд със серия от концерти, стендъп комедийни шоу програми и няколко събития, които не попадат в никоя от традиционните категории.

Сред по-интересните филмови заглавия се нареждат Марсел Марсо: изкуството на тишината,което разказва историята на световноизвестния мим. Част от програмата е и открилият тази година София Филм Фест – Повелителят на горите. Гледаме още и българския филм TILT, Снимка с Юки и поредица от други интересни и любими български заглавия.  Кога са техните прожекции, откриваме тук.

Разнообразяваме си горещите дни и с „мръсното“ издание на Пощенска кутия за приказки на 6 август от 19:30. Феновете на комедията имат и други опции да се посмеят през горещия месец. Една от тях е стендъп комеди шоуто MILF с участието на V for Venetta на 9 август от 20:30. Музикалните фенове, по-конкретно тези на Иво Димчев, могат да го чуят на живо само няколко дни по-късно на 11 август от 20:00. Ден по-късно празнуваме от 17:00 Международния ден на младежта.

По средата на месеца можем да чуем и спектакъла изповед на Део – Как се стигна дотук. В рамките на един час на 15 август от 20:30 едно от най-популярните телевизионни лица ще ни потопи в разказ за преодолените от него зависимости, за всичките му успехи и провали, за брачния живот и предизвикателството да бъдеш родител. Следват няколко музикални дни, в които посетителите на Sofia Summer Fest могат да чуят концерта Четирима пианисти и Владо Михайлов.

Четирима пианисти (Иван Янъков, Георги Черкин, Живко Петров и Антони Дончев) е изключително успешен проект, който вече няколко пъти пълни най-големите зали в България, като очакваме това да не е по-различно и на 18 август от 20:30 в пространството около фестивала. В концерта ние слушаме специално аранжирани известни и безсмъртни творби от класиката, поп и филмовата музика, както и някои любими български мелодии.  Победителя в последния сезон на Като две капки вода Владко Михайлов пък посрещаме на 21 на сцената Sofia Summer Fest. Там той поставя началото на своя The Winner Tour, като на сцената до него се качват и няколко специални гости, сред които SLNG, P.I.F. и NIKECA.

В последните дни на август – по-точно 27 август, ни очаква и грандиозният галаконцерт на Международния детски фестивал United Kids Festival, по време на който имаме възможността да чуем някои от най-талантливите деца от цял свят, както и 5 nizza и Мария Илиева, които са сред специалните гости на събитието. Неговото начало е от 18:30. Слагаме край на програмата за август на 30-и от 20:00 с комедийното шоу за големи ДГД с участието на Димитър Иванов – Капитана, Георги Кючуков и Димитър Донски, които за пореден път доказват, че са царе на хумора.

Цялата програма на фестивала откриваме тук.