Театър, кино и богата детска програма цяло лято на Sofia Summer Fest

Тази година се задава петото издание на летния културен фестивал на София Sofia Summer Fest, който ще радва жителите и посетителите на столицата два месеца.

За пета поредна година Sofia Summer Fest превзема Южен парк II, за да посрещне всички почитатели на изкуството и културните събития под открито небе. Начало на фестивала даваме на 18 юли, като честта се пада на Васил Найденов, който е подготвил грандиозен летен концерт от 20:00. В следващите 30 дни ни очакват още театър, stand-up комедии, кино и разнообразие от детски събития.

В театралната програма на Sofia Summer Fest можем да видим някои от любимите си актьори в редица представления, някои от които от последния театрален сезон, други истински хитове от последните няколко години. Гледаме Това не го казвай с Теодора Духовникова и Захари Бахаров, Жена ми се казва Борис, Баща ми се казва Мария, Игра за двама с Александър Кадиев и София Бобчева, Заклеваш ли се в децата с Весела Бабинова и Владимир Зомбори и много други.

Освен музикалното откриване с Васил Найденов на сцената на летния фестивал на 28 юли за трета поредна година рождения си ден посреща Керана, която заедно с групата си Керана и космонавтите е подготвила истински специално шоу. Специално за феновете на стендъп комедията са предвидени две шоута – Златните момчета с Капитана, Кючуков и Донски на 26 юли, а на 17 август ни очаква София срещу провинцията на Inside Joke Stand Up.

Тазгодишното издание на Sofia Summer Fest продължава традиционните си детски програми всеки уикенд. В нея най-малките посетители и техните родители могат да гледат куклени и игрални детски постановки всяка събота и неделя от 10:00 и  от 11:30. Освен това петото издание на феста идва с първото издание на Фестивал за съвременно българско детско и младежко кино. Филмовата програма включва заглавия от актуалното българско детско и младежко кино с прожекции всяка събота и неделя от 16:00, а входът е свободен за лица до 18 години.