Второ издание на младежкия фестивал My Sofia. Youth with causes

Младежкият фестивал My Sofia. Youth with causes се завръща на 11–12 август за второто си издание, което тази година се мести в сърцето на столицата, на емблематичината открита сцена на Кино Кабана.

Двудневният фестивал и тази година е с вход свободен и с богата програма, в която всеки може да открие по нещо. Инициатива се провежда по повод Международния ден на младите хора (на 12 август) и има за цел да отговори на интересите на модерния млад градски човек. Водещи на събитието тази година са Симо и Богдана от БГ Радио, които са подготвили най-разнообразни предизвикателства към публиката, които, разбира се, носят куп награди, а ето какво можем да очакваме.

В рамките на двудневното събитие ни очакват представяне на иновативни младежки стартъпи, арт ателиета за рисуване с известни художници, работилници за превръщане на стари дрехи в красиви бижута, срещи с популярни автори, открити тренировки и какво ли още не. Вълшебната музикална атмосфера в първия фестивален ден е гарантирана, защото на сцената се качва култовата група Остава. В следващия ден пък се потапяме в атмосферата на киното с прожекция на любимата комедия от режисьора Иван Андонов Опасен чар с участието на Тодор Колев.

През 2023 г. събитието поставя под светлините на прожекторите 4 кампании с кауза: за осиновяване на бездомни животни, превенция употребата на алкохол и наркотични вещества, ранно диагностициране на рак на кожата, ХИВ/СПИН и подкрепа на хора с интелектуални затруднения.

Събитието е разделено на сектори – каузи, книги, ателиета и работилници, визионери, млади артисти, здрав дух в здраво тяло. Програмата на събитието продължава от 17:00 до 20:00, като в 20:00 Остава се качват на сцената, а на следващия ден по същото време започва и прожекцията на Опасен чар. Напомняме – събитието е с вход свободен.