След чара и обаянието на Сара Чанг Фортисимо фест продължава с още два чудесни, при това напълно безплатни концерта. На 28 октомври в Софийската градска художествена галерия ще видим Духовите приключения на свежия октет Mr. Brass, а ден по-късно пак там камерен квартет София ще ни покаже своите Картини от музика.

На 4 ноември Фортисимо се мести в Sofia Live Club с Китарните истории на трио Триада и разходка из джаза и ромските ритми с РомаНено на 5-и.
Финалът, както винаги, е грандиозен. Всичко завършва там, откъде е започнало – в зала 1 на НДК, с гласовете на Джанис Етеме (сопрано) и Кевин Дейс (бас), пристигнали специално отвъд океана.

Билетите за фестивала вече са в продажба в мрежата на Еventim и билетния център на НДК. Не бихме пропуснали да отбележим и това, че всички приходи отиват за реализирането на образователния проект Фортисимо в клас, в рамките на който ученици от началните класове ще имат възможност да се докоснат до класическата музика по един нетрадиционен и забавен начин.