Тази година фестивалът предлага най-голямата и разнообразна до момента програма – с над 330 събития. Музикалната програма включва изпълнения на множество артисти, както от Варна и страната, така и от чужбина. Някои от по-известните гости на сцената на Funcity са Попа Шапка (Румъния), Котарашки Лайф Бенд, световният шампион по Beatbox – Skiller, група Огледално и много местни звезди, сред които Funkaround, Pizza, Indignity, Ума и Дума и други.
Част от новостите в сектор Спорт през тази година са работилницата за двуетажни колелета, блобинг – безплатни скокове от възглавница във вода, стена за катерене, както и запознаване със спецификата на сърфа. Освен това, любителите на спорта ще могат да се насладят на познатите вече свободно каране и демонстрации върху рампа, йога флай, работилници по стрeлба с лък и скачащи кокили. Спортната програма включва и серия от турнири, сред които стрийтбол, включително със състезатели в колички, волейбол, футбол и тенис на корт, състезания по лонгборд и хек на мрежа и още много, много други. Традицията по отношение на танците във Funcity продължава и тази година, като включва открити уроци и демонстрации в различни танцови стилове, танцови битки и конкурси за участници за Funcity 2015,  както и някои новости в областта на Рейки.
Сектор Визуални изкуства през тази година поставя специален фокус върху фотографията. Радио Варна ще отвори врати, за да посрещне участниците в този сектор и да им даде възможност да представят творбите си. Освен фотографските изложби, хората с интерес в този сектор ще могат да се насладят на въстановките от българската средновековна история на Чигот, видео и музикални ембиънт проекти, Графити – в дискусия и на практика, както и на работилница по роботика. Има много възможности за изява и за сръчните. Над 20 работилници ще дадат възможност на хората, които обичат да работят с ръцете си, да пробват различни занаяти. Стан за тъкане, свещоливница, изработка на бижута, комикси, картини, хвърчила и самолета са само част от занаятите, в които публиката ще може да е включи и да изработи собственоръчно. Не на последно място е и предприемачеството, което ще се проведе в залите на обсерватория и ще включва различни уъркшопове, презентации и практически дейности, които да събудят предприемаческия дух на младежите и да разширят хоризонтите им за професионална реализация и бизнес мислене. Подробната програма по дни и часове можете да видите тук.