Организаторите на конкурса за социално ангажирано изкуств Български център за нестопанско право искрено вярват в този слоган. Именно в обединението в името на каузи, които движат света към по-добро, се крие ключът към един по-смислен начин на живот. Тази идея се открива в произведенията на всички участници в инициативата.

Програмата на 19 юни е богата на всякакви музикални, танцови и творчески активности. Фестивалът стартира в 14:00 и моментално усещаме пулса на вдъхновението, защото от 14:15 ни очаква работилница по ритъм с перкусионистът Деян Петров – Дицата. Неслучайно уъркшопът е именуван Силата на общия пулс, защото заедно изграждаме ритмични фигури в общ ритъм.
След като сме задали тон (или по-скоро ритмика) на забавлението, е време и да потанцуваме. В 15:30 преподавателката по африкански танци Мария Косса ни учи да стъпваме с лекота по дървения под, водени от екзотичния музикален инструмент джембефола.
Ако пък сме в настроение за нещо по-познато, в 16:45 се раздвижваме под звуците на суинга. Танцьорите от Swing Society ни въвеждат в тънкостите на най-популярния суинг танц – линди хоп. Работилницата е подходяща и за напълно начинаещи.
Целият ден е изпълнен с игри, предизвикателства и творчески активности. Независимо дали нашата страст е в снимането, рисуването или литературата, в рамките на фестивала можем да се чувстваме свободни да изразим себе си чрез изкуство.
Оставаме в Топлоцентрала чак до вечерта, когато ни очаква страхотен концерт. Започваме в 20:00 с Керана и космонавтите, а след тях на откритата сцена излизат и Cool Den. Партито продължава до 22:00, а след това си тръгваме изморени, но усмихнати и заредени.
Събитието е напълно безплатно.