За първи път организаторите от Sleepwalkingz Crewедна от най-старите брейк формации на Балканите – и 24/7 Event Company събират цялото войнство на открито в Борисовата градина. В основния ден на фестивала 21 април, събота, в района около Лятната естрада ще бъде изграден специален парк за забавления, съвременни градски изкуства и преди всичко танци – брейк, хип-хоп и хаус.
Събитията там започват още в 14:00, а емоциите ще бъдат подклаждани от танцови демонстрации, шоу изпълнения и надигравания между най-добрите формации от цяла България и Европа. Брейк битките са изключително динамични и атрактивни дори за непосветените и не признават възрастови граници.
Петъчната вечер (20 април, 18:00) ще бъде посветена на графити културата – с отворен уъркшоп и филмова прожекция, а в неделя следобед (22 април, 14:00) Jam On It 2012 завършва с майсторски класове по хип-хоп и хаус, които са и единствената платена част. След 22:00 купонът всяка вечер ще продължава в близки клубове, които предстои да бъдат обявени, както и фестивалните локации за петък и неделя.