Тазгодишният Калиакра рок фест е повече от очаквано събитие поради две причини. Първо, бандите ще се вихрят на най-голямата сцена в историята на феста, построена специално за събитието. И второ – имайки предвид приготвеното солидно количество пиротехника, шоуто ще бъде експлозивно.
Четвъртото издание на феста ще открият легендите на американския хард рок Motley Crue и то в оригиналния им състав. Бандата е създадена през 1981 в Лос Анджелис от басиста Ники Сикс и барабаниста Томи Лий. Освен тях в Каварна ще посрещнем още двама оригинали – вокалиста Винс Нийл и китариста Мик Марс. През годините феновете станаха свидетели на драматични раздели и събирания, на краткотрайни и по-продължителни отсъствия на различни членове на групата. Сега четиримата от първоначалния състав не само свирят заедно на живо, но през 2008, след 8-годишно затишие, записаха нов албум – Saints of Los Angeles. След северноамериканското им турне Crue Fest Tour през лятото на миналата година, в края на месец юли ще последва и Crue Fest Tour 2. В Каварна емблематичната четворка ще изпълни най-успешните си парчета, а непосредствено преди тях на сцената ще се качи сексапилната щерка на Стив Харис от Iron Maiden – Лорън Харис.
Втората рок вечер ще бъде изцяло немска в състав Scorpions, Blind Guardian и Edguy. На 3 юли ще се срещнем с последния хардлайнер на феста – прог легендите Dream Theater, които ще делят сцената със Cynic. Dream Theater идват за втори път в България. – първо ги видяхме преди 7 години в НДК. В рамките на последното си турне Chaos In Motion World Tour изнесоха 115 концерта в 105 града на 35 държави, а на 3 юли пристигат в Каварна броени дни след излизането на дългоочаквания им десети албум Black Clouds & Silver Linings.

еднодневен билет – 55лв, тридневен билет – 100лв от eventim.bg