Първият по рода си Kavarna Dance Festival ще събере на едно място едни от най-известните имена на световната електронна денс сцена. Ценителите на качествения саунд ще имат възможност да чуят диджеи отдавна превзели световните чартове, клубове и радио ефир. Част от денс величията, които ще миксират на живо под небето на Каварна, пристигат за първи път у нас.
Хедлайнери на първата фестивална вечер безспорно са испанецът Гай Гербер и германецът Тимо Маас. Поради огромният интерес към двамата диджеи, организаторите на феста им осигуряват допълнителни два часа, в които да представят музиката си. Очакваме с нетърпение прочутото лайв шоу на Гербер, известен както с невероятните си умения зад пулта, така и с фетиша си към инструментите на живо. Истински новатор в областта, той всеки път изненадва публиката с различни лайв инструменти. Последната приумица на испанеца е абсолютно нестандартната колаборация между него и хип-хоп иконата P. Diddy. Другото голямо име – Тимо Маас е на електронната сцена вече 20 години и няма никакво намерение да слиза оттам. Голямата му любов е техното, към което винаги се завръща, независимо от другите си музикални пристрастия през годините. Сред останалите имена на вечерта са румънските светила Mahony и Optick. Първият от тях вече има записани в музикалната си биография постижения като подгряващ популярния Kudos Beach и награда за най-добър дебют от най-големия сайт за клубна култура в Румъния Nights.rо. Колегата му Optick пък печели приза за най-добър продуцент за изминалите две години и прави и едно от най-популярните денс предавания в страната си – Next Level.
Втората фестивална вечер по нищо не отстъпва на първата от гледна точка на музиканти и модерен саунд. Един от най-чаканите гости е любимката на Роджър Санчес – Terri B. Шоколадовата дива е сред най-популярните дамски гласове в електронната денсмузика в последните 6 години. Парчета като Оh La La La, Bang That Box, Can’t Slow Down и Soul Heaven могат да бъдат чути буквално във всеки клуб или дискотека по целия свят. В музикалната листа и на втората вечер има засилено присъствие от северната ни съседка. Росарио Интернуло и Адриан Ефтимие са сред най-уважаваните диджеи в Румъния. Първият неслучайно получава награда от авторитетния Nights.rо за изключителен принос към клубния живот на страната. Ефтимие е автор на едно от най-уважаваните радио предавания и хедлайнер на някои от най-популярните open air фестивали. Сред звездите, които ще стъпят за първи път на родна земя са и швейцарците Dinka. Dinka е прогресив-хаус проект, в основата на който стоят продуцентът Кристиян Хърт и диджейката Тамара Мария Хунлекер. От нея феновете на електро саунда у нас могат да очакват микс от изкусителната визия и впечатляващ диджей талант. Освен музикалните изкушения, които предлага фестивала, организаторите са се погрижили и за комфорта на феновете, осигурявайки безплатен паркинг и къмпинг в рамките и на двата фестивални дни.