Както винаги, тридневната метална буря ще се вихри на стадион Калиакра, а за хората, които не са успели да си намерят стая в хотел, ще има достатъчно пространство да опънат палатка. И този път къмпингът е безплатен и разположен в напосредствена близост до стадиона. На касите на Eventim можете да закупите както тридневни, така и еднодневни билети, но има защо да не пропускате нито минута от метъл програмата.

На 15 юли фестивалните вечери ще открият швейцарските мелодични детаджии DreamShade, следвани от мрачните шведски грандмайстори Katatonia, а малко преди хедлайнерите, ще имаме и челен сблъсък с финските машини Sonata Arctica – едни от несъмнените любимци на българската аудитория. Основна група за вечерта са изобретателите на понятието готик метъл – англичаните Paradise Lost, които вече два пъти бяха в София, но за първи път акостират на каварненския бряг.

За 16 юли има още по-силна селекция. Първо ще пробваме дет/траш новаците Sylosis, а след това ще бъдем подложени на троен удар от португарските дарк метъл герои Moonspell, вечните експериментатори Tiamat и една от най-силните банди за последните 20 години не само в европейски, а в световен мащаб – шведските прогресив дет магистри Opeth.

Последният ден от Kavarna Rock Fest предлага среща с прогресиращите гръцки трашъри Suicidal Angels, позабравените готик герои Lake of Tears и предвожданите от гласовитата Ангела Госов метъл отличници Arch Enemy.
Просто още едно шумно лято в Каварна.