Стадионът
Едва ли някой свързва стадион Калиакра с футбол. През последното десетилетие мястото стана синоним на рок и метъл концерти в ефектна комбинация с радващо евтина бира, съмнително вкусни картофки и кебапчета, че дори и казанлъшки понички с пудра захар. И тази година между 23 и 25 юли по тревния терен без прекъсване ще щъкат хора, до стадиона ще разцъфне задължителният палатков лагер, обещават някъде там да монтират и кран за бънджи скокове с височина 50 метра.

Време за жени
Съвсем джентълменски, първият фестивален ден (23 юли) е отделен за нежните гласове в метъла – ще свирят само групи с прелестни дами зад микрофона. Първи са Leaves’ Eyes – основен проект на норвежката Лив Кристин, която пее и в последната банда за вечерта – Atrocity. Между двете й излизания ще видим още холандските метъл симфоници Epica, германската хеви героиня Доро Пеш и финската ледена кралица Таря Турунен.

Немската школа
24 и 25 юли са доминирани от немски ударници (но не само). В съботния ден ще забие голямата тройка на тамошния траш – Destruction, Sodom и Kreator, а в неделя е време за защитниците на истинския хеви метъл Primal Fear и Accept с новия им вокалист Марк Торнийо. Съветваме ви да не пропускате обаче и включванията на симпатично кръстените Korpiklaani (фолк веселяци от далечна Финландия), канадските колоси Voivod (за жалост без Джейсън Нюстед) и техните именити сънародници Annihilator.

Каварна рок фест е в Каварна, стадион Калиакра, 23-25 юли, 40лв за един ден, 90лв за трите дни от eventim.bg