Дани Елфман в България

Жанр: класическа музика
Диригент: Найден Тодоров
Солисти: Готие Капюсон
Участват: Дани Елфман, Софийска филхармония

Световноизвестният холивудски композитор Дани Елфман пристига за българската премиера на свой концерт. Тази есен маестро Найден Тодоров повежда Софийската филхармония и суперзвездата на класиката Готие Капюсон. Заедно те представят Концерт за виолончело, написан от легендата на филмовата музика. Елфман е отговорен за саундтрака на филми като Спайдърмен, Хълк, Батман, Чикаго и много други и ще бъде специален гост на концерта на 5 октомври. В програмата слушаме и Сюита из балета Гаяне от Арам Хачатурян.

Американският музикант е носител на награда Грами и Еми, номиниран е за 2 награди БАФТА, 3 награди Златен глобус и 4 награди Оскар. През над 30-годишната си кариера Елфман се доказва като един от най-гъвкавите и адаптивни композитори в индустрията, а в списъка влизат филми на режисьори като Тим Бъртън, Питър Джаксън, Гийермо Делторо, Браян Депалма и Дейвид Оръсел. Писал е музика за над 100 филма, много от които печелят престижни награди и световно признание. Негови композиции чуваме и в сериалите Семейство Симпсън и Отчаяни съпруги.

През есенния сезон на Софийската филхармония се наслаждаваме на изпълнения от солисти като Вадим Репин, Михаил Плетньов, Веско Ешкенази и Максин Вангеров. Пристигат и цигуларите Мидори, Огюстен Дюме, Сергей Хачатрян, Светлин Русев и Лия Петрова, както и виолончелистите Камий Тома и Клаудио Бохоркес, кларинетистът Даниел Отензамер и звездния оперен дует Диана Дамрау и Никола Тесте. Билетите са вече в продажба, като още отсега можем да си подсигурим място за 5 октомври от тук.

Програма

10 октомври 2023, 19:00 - Зала "България"