Кевин Спаньоло и Щефан Фрухт

Жанр: класическа музика
Диригент: Щефан Фрухт
Солисти: Кевин Спаньоло

Най-младият победител в историята на престижния международен музикален конкурс в Женева Кевин Спаньоло идва, за да открие летния сезон Споделете музика на 6 юли. Под палката на Щефан Фрухт артистът представя Концерт за кларинет в ла мажор от Моцарт. В програма можем да видим още любимите на родната публика Увертюра Хебриди от Менделсон и Симфония №7 на Бетовен.

Кевин Спаньоло печели първа награда на Международния музикален конкурс в Женева през 2018, когато той е едва на 22 години. С това признание той се превръща в най-младия кларинетист на всички времена, награден с тази награда. От този момент нататък Спаньоло изнася рецитали, камерни концерти и солови концерти на престижни фестивали и някои от най-големите сцени в света. Спаньоло е солист на Марианския театър, Брюкселската филхармония, фестивала Orquesta de Aguascalientes с Roman Revueltas и още безброй известни оркестри.

Кевин Спаньоло се качва на сцената на Зала България под съпровода на Щефан Фрухт на 6 юли от 19:00. Билети откриваме тук.