Лола Астанова идва в България

Жанр: класическа музика
Участват: Лола Астанова

Световноизвестната пианистка Лола Астанова идва в България за първи път, и то с два концерта, като първият е в Античния театър в Пловдив, а следващият в столицата в Зала 3 на НДК. Носителката на награди Еми, Грами, както и редица други музикални отличия се отличава на сцената с въздействащия и дълбоко емоционален стил на свирене, безпогрешна си техника и силното си женско присъствие.

Освен пред пианото Лола е истинска звезда и в интернет със стотици хиляди последователи в социалните мрежи, които ѝ помагат да свири като специален гост на някои от най престижните светски събития. Младата пианистка има честта да работи с музикални продуценти като Дейвид Фостър и големия Андреа Бочели, с които създават краткия документален филм The Journey to the Theatre of Silence. Кариерата ѝ е белязана и от други звездни колаборации като дуета ѝ с Марк Антъни или работата ѝ по пресъздаването на различни музикални произведения като Лунната соната с нейния близък приятел Степан Хаусер от 2 Cellos.

За концертите си в България Лола Астанова е подготвила няколко музикални изненади, които ще останат тайна до момента, в който тя се качи на сцената.