Милен Начев – Завръщането!

Жанр: класическа музика
Диригент: Милен Начев
Участват: Национален филхармоничен оркестър

Големият български диригент Милен Начев, който повече от десетилетие живее и работи в чужбина, се завръща на сцената в България с концерт, в който участва националният оркестър. В програмата участват Морис Равел – Алборада дел грациозо, Пол Дюка – Симфонично скерцо „Чиракът магьосник“, Мануел де Фая – Сюита № 2 от балета, „Тривърхата шапка“ Николай Римски-Корсаков – Симфонична поема „Шехерезада“, оп. 35.

Вече 12 години години Милен Начев е диригент на Shen Yun Performing Arts – компания със седалище в Ню Йорк. Той дирижира над 1200 представления на турнетата на танцовата програма на Shen Yun Performing Arts в Северна и Южна Америка, Европа, Азия, Нова Зеландия и Австралия, достигайки до многомилионна публика. Освен това той прави репетиции, концерти и турнета със симфоничния оркестър Shen Yun, изнасяйки концерти на места от световна класа като Кенеди център във Вашингтон, Карнеги хол и Линкълн център в Ню Йорк.

Милен Начев е признат за силната си музикалност, отличната си диригентска техника, стиловата си вярност и богатството на обширния си репертоар. Маестро Начев е бил осем години главен диригент на Симфоничния оркестър на Българското национално радио (БНР). По време на мандата си в Симфоничния оркестър на БНР Начев прави много оценени от критиката записи, излъчени от BBC–Radio 3, Mezzo TV и Radio France по целия свят и достъпни на EMI/Virgin Classic, Albany Records.

Начев е участвал в художествено сътрудничество с международно известни артисти, а през годините е спечелил множество награди. В предпоследния ден от месеца той се завръща на софийската сцена, и то на Зала България, за да представи един изключително личен концерт.