Моцарт и Чайковски с Федерико Коли и Йънгмин Парк

Жанр: класическа музика
Диригент: Йънгмин Парк
Солисти: Федерико Коли
Участват: Национален филхармоничен оркестър

На 25 февруари ни очаква вълнуваща вечер с Концерт за пиано и оркестър №21 от Моцарт и Серенада за струнен оркестър от Чайковски. Солист на вечерта е интригуващият италиански пианист Федерико Коли, а диригентската палка е в ръцете на известния корейски диригент Йънгмин Парк.

Изтъкнат от The Daily Telegraph за „неговото красиво, леко свирене и лирична грация“ и наречен от Gramophone „един от най-оригиналните мислители на своето поколение“, Федерико Коли бързо печели световно признание със своите завладяващи и нетрадиционни интерпретации. Забележителната оригиналност, силното въображение и философският подход към създаването на музика отличават изпълненията и записите на Федерико.

След ранните му успехи са златния му  медал на Международния конкурс за пиано в Лийдс през 2012 г. Музикантът може и да се похвали с това, че Международното списание за пиано го избра като „един от 30-те пианисти под 30 години, които вероятно ще доминират на световната сцена през следващите години“. Миналата година той затвърждава това и с включването му в списъка на Fortune Italia „40 под 40“ на най-влиятелните хора в изкуството и културата. 

Потапяме се в музиката на Моцарт и Чайковски от 19:00 в Зала България.

Програма

25 февруари 2024, 19:00 - Зала "България"