Нощ и ден – Мария Мартинова и Владимир Михайлов

Жанр: класическа музика
Участват: Мария Мартинова, Владимир Михайлов

Музикално-поетичният спектакъл Нощ и ден на Мария Мартинова пристига в София, след като обиколи няколко европейски града. В столицата той ни посреща със специален гост – Владимир Михайлов. Нощ и ден обединява две творчески енергии – на пианистката и на актьора, като премиерата му е на 30 септември в 19:30 в Зала България.

Тандемът Мартинова и Михайлов повежда публиката на едно загадъчно и енигматично пътешествие към дълбините на човешката душа с помощта на емблематични творби на френския импресионизъм и символизъм. Музикалната програма, която включва музиката на Клод Дебюси, Морис Равел и съвременния композитор Грегорио Занон и поезията на Пол Верлен, Шарлд Болдер и Алоизиюс Бертран, провокира съзнанието на гостите по един необикновен начин.

„Нощ и ден е своеобразно завръщане към „вътрешния храм“, който понякога изоставяме и в който изпитваме нуждата отново да влезем” –  Мария Мартинова. Той е и официалното представяне на най-новия ѝ албум Nuit et Jour (Rubicon Classics) Нощ и ден, пред софийската публика.

Снимка: Vessela Marinova