Росен Миланов представя Густав Малер

Жанр: класическа музика
Диригент: Росен Миланов
Участват: Национален филхармоничен оркестър

В последния ден от ноември посрещаме уважавания и обичан от публиката маестро Росен Миланов, който е част от програмата на есенния полусезон на Софийската филхармония. Той е подготвил Симфония №9 на Густав Малер.

Миланов отдавна се е утвърдил като диригент със значимо национално и международно присъствие. Наскоро завърши седемгодишния си мандат със Симфоничния оркестър на Княжество Астурия – един от водещите оркестри на Испания. В САЩ, където живее, е дирижирал симфоничните оркестри на Колорадо, Детройт, Индианаполис, Балтимор, Милуоки, Сиатъл, Форт Уърт, Националния симфоничен оркестър в „Кенеди център“, образователната инициатива на „Карнеги хол“ с оркестъра „Сейнт Люк“ и „Сивик оркестра“ – Чикаго.

Понастоящем той е музикален директор на Симфоничния оркестър Кълъмбъс, Симфоничните оркестри на Чатакуа и Принстън. Наскоро е назначен и за главен диригент на Симфоничния оркестър на Словенското радио и телевизия в Любляна. Радваме се, че имаме възможността да го чуем на родната сцена, за която е подготвил гениалното произведение на Густав Малер.