Цветя и музика

Жанр: класическа музика
Солисти: Вълчан Вълчанов, Донка Ангъчева
Участват: „Quarto“ квартет

По повод празника на жената в Зала България е организиран специален концерт Цветя и музика от QUARTO с гости Bösendorfer артистката Донка Ангъчева, поп-примата Мария Илиева и обоиста Чани Вълчанов, които за първи път на една сцена представят един романтичен спектакъл за Деня на жената.

В пролетната вечер те са подготвили красив музикален спектакъл от произведения на Алесандро Марчело, Сергей Рахманинов, Мануел де Фая, Енио Мориконе, Астор Пиацола, Чарли Чаплин, Георги Андреев и други. Публиката може да се наслади на музика от филмите Октопод, Модерни времена и популярното Adios Nonino на Пиацола. Имаме и възможността да чуем хита на Мария Илиева Любов в нов аранжимент и акомпаниран от обоиста на Софийската филхармония Вълчан Вълчанов, Кватро квартет и рояла на Донка Ангъчева.

Водещ на събитието е най-известният български културен журналист Георги Тошев, който ще направи вечерта още по-необикновена със своята харизма. Специално за този концерт от Виена пристига роял, част от лимитирана колекционерска серия Bösendorfer Artist Series Gustav Klimt – Tree of Life Grand Piano.