Йонас Кауфман за първи път в София

Жанр: класическа музика
Диригент: Йохан Ридер
Солисти: Йонас Кауфман, Рейчъл Уилис-Сьоренсен
Участват: Национален филхармоничен оркестър

Суперзвездата на операта Йонас Кауфман се качва за първи път на българска сцена в рамките на сезона на Софийската филхармония. Световноизвестният тенор излиза на сцената на Зала 1 на НДК на 12 май под палката на Йохен Ридер. Той е подготвил емблематични арии от своя репертоар, като на сцената той ще си партнира с американското сопрано Рейчъл Уилис-Сьоренсен.

Обявен за „най-великия тенор в света“ от The Telegraph, Йонас Кауфман е изпълнил над 70 роли във водещите оперни театри в света. Ню Йорк Таймс го описва като човек с „ясни високи тонове, съчетание на мъжественост и нежност в пеенето“ и оценява „изтънченото му музициране“. Той е не само отличен за вокалното си майсторство и за драматичното си въздействие: „Той се превъплъщава във всяка роля с такава отдаденост, че кара зрителя да си мисли, че това е последният път, когато изпълнява тази творба“ (Telerama).

Кауфман изнася много рецитали на фестивали и сцени по целия свят и получава признание за изпълнението си на роли от френски, немски и италиански опери. Сред най-значимите му роли са Дон Хозе, Вертер, Дон Карлос, Отело, Андре Шение, Маурицио, Лоенгрин, Парсифал и Флорестан, които изпълнява в най-големите театри по света.

На 12 май имаме възможността да го чуем на живо, но не превъплътен в роля, а като себе си и с много прецизно курирана програма.