Американската блуграс група „Barbaro“ в 4 български града

Жанр: джаз, фолклор

Блуграс, джаз и камерна музика се вливат в спокойната музикална река на американската банда Barbaro, която между 29 май и 2 юни ще обиколи четири български града, започвайки от Хасково, а след това Бургас, Варна и Велико Търново. Концертите са част от програмата American Music Abroad и са с вход свободен. Мащабното турне на групата кръстосва целия свят, като минава през Катар, Турция, България, Великобритания, след което музикантите се завръщат за още концерти в САЩ.

Barbaro трансформират американския фолк през призмата на собственото си колективно светоусещане, създавайки стил, който е изцяло техен. Всяка тяхна песен излъчва спокойствие и безметежност, носталгия и вълнение, подсилено от ярките цигулкови партии, живата игра на баджото и китарата и стабилната основа на контрабаса. Комплексните им аранжименти и хармонизиращите вокали допринасят за авторския им почерк, а албумът им Dressed in Roses (2020 година) е истинско свидетелство за тяхната музикална идентичност и звук, който поставя началото на една от най-търсените акустични групи в Средния Запад и САЩ като цяло.

Базираните в Минеаполис изгряващи звезди пристигат в Хасково на 29 май от 18:00, когато ще свирят в Драматично-куклен театър Иван Димов. След това се отправят към Открита сцена Охлюва в бургаската Морска градина на 30 май от 19:00, като при дъжд концертът се мести под покрива на Културен център Морско казино. На 31 май от 18:00 ги слушаме във Варна в чудесната акустика на Градската художествена галерия. Българският сегмент от турнето им завършва в Читалище Надежда 1869 във Велико Търново, отново в 18:00.

Програма

30 май 2023, 19:00 - Открита сцена "Охлюва", Морска градина
31 май 2023, 18:00 - Градска художествена галерия "Борис Георгиев"


Може също да ти хареса

Gents

от Програмата Прочети още

DAY002

от Програмата Прочети още

Ashes of Ares

от Програмата Прочети още

Planet of Zeus

от Програмата Прочети още

Mentors

от Програмата Прочети още

SonicTemple 2

от Програмата Прочети още