D2 отбелязва 25 години на сцена

Жанр: рок, българска музика

На 10 май се събираме в Зала 1 на НДК, за да отбележим 25 години на сцена на емблематичната българска група D2. Очакват ни любимите им хитове, както и парчета, които слушаме за първи път на голямата сцена. В юбилейния концерт участие вземат и бившите членове на  групата Дичо Христов, Дидо Каменов, Явор Александров и Краси Тодоров.

Историята на D2 започва през 1998 г. с Димитър Кърнев. Вторият присъединил се член е Дичо Т. Христов, като малко след това D2 оформя своя първи състав, включващ Александър Обретенов, Красимир Тодоров, Явор Александров. През 2003 г. в групата е поканен Десислав Семерджиев. В далечната 98-а всичко започва с репетиции в сградата на 81 СОУ и минава известно време, преди бандата да започне своите първи клубни изяви, а след това и да записва в студиа.

В сегашния си състав в D2 са Димитър Кърнев (китара), Александър Обретенов (бас китара), Васил Вутев (ударни), Радостин Василев (вокали).

Бандата има четири издадени албума. Ледено момиче, който е и първият и най-продаван музикален продукт на българския пазар за последните двайсет години с повече от 100 000 броя. Следват албумите 2002 и 6 (записан 2006) – записан, смесен и мастериран в четири от най-реномираните студиа в Лос Анджелис, в които са работили групи като Guns ’n’ Roses, No Doubt и други. Последният им издаден албум е Феникс, който излиза преди 10 години.

В момента момента D2 работят по юбилеен албум със специални гости, включващ някои от най-големите хитове на групата, както и по около двайсет нови композиции, част от които ще влязат в напълно нов албум.

На 10 май на сцената се качват още Мария Илиева, Владимир Ампов – Графа, Део и 100 кила, които са част от специалните гости за вечерта. Пеем заедно любимите си песни и очакваме с нетърпение да чуем някои от новите парчета на D2 в НДК.