Downshift Collective

Ритъмът надали ще остави краката ни да почиват вечерта на 4 август, защото момчетата от Downshift Collective планират да ни заредят с ударна доза фънк и хип-хоп. Александър Георгиев грабва китарата, Цветан Чобанов жонглира с кийборд и саксофон, а Михаил Люлев държи фронта с вокалите в такт с Александър Vagabond на барабани и зад пулта.

Александър Георгиев и Цветан Чобанов се познават от близо две десетилетия, съвместният им път минава през няколко формации, сред които Тransformation и Root Souljah. Срещат Мишо десет години по-късно, при създаването на реге бандата Rebelites. През последните години музикантите работят върху редица проекти и колаборации в различни жанрове – джаз, фънк, реге и други. Авторската им музика, издавана в България и в чужбина, е представяна на множество български и международни фестивали.

През 2022 към групата се присъединява и Александър Vagabond – барабанист и DJ, също добре познат артист от родната сцена. Същата година групата издава и дебютния си албум Long Road. Предстои издаване на нов албум с композиции на български език.