Дубиоза Колектив с концерт в София

Жанр: рок, реге

На 5 юли босненската група Дубиоза Колектив се завръща на софийската сцена, като тази годна поводът за това е двайсетгодишнината им и новият им албум от 2022 – Agrikultura.

Бандата е създадена през 2003 г. в Сараево от музиканти от различни други групи. Стилът им не влиза в една категория, а може да се определи като смесица между рок, ска, дъб и реге. Музиката им се фокусира върху сериозните неща, като текстовете им често засягат наболели социални теми или осмиват всички абсурди, които се случват не само в родината им, но и на Балканите като цяло.

Само преди малко повече от месец групата беше в София, за да промотира новия си албум, да разкаже за 20-те си години опит в индустрията и да сподели малко повече за предстоящото им турне. Следващата ни среща с тях  е там, където те се чувстват най-добре – на сцената.

Концертът по покана на Строежа и Fest Team е на 5 юли на откритата сцена на Арена София (Столичен колодрум) в Борисовата градина, където ни очакват най-новите парчета на групата, както и много любими стари хитове. А преди да се качи босненската група, ни очаква и музиката на The Top Stoppers & Cool Den, които да подгреят публиката.Може също да ти хареса

Richie Hawtin

от Програмата Прочети още

REYKO

от Програмата Прочети още

Rob Clamp & Steve Lewis

от Програмата Прочети още

EXE CLUB Season VI Official Opening

от Програмата Прочети още

Frenzee

от Програмата Прочети още

Algiers

от Програмата Прочети още