Джаз класики с Васил Петров и Рик Гард

Жанр: джаз

Английската джаз сензация Рик Гард и българска джаз икона Васил Петров  са подготвили три съвместни концерта в България. Музикалното преживяване е предвидено за първите дни на октомври, а градовете са София, Пловдив и Варна. В съвместния си проект, озаглавен Джаз класики, най-добрите дуети, можем да чуем някои от най-големите хитове от вокалния джаз.

Рик Гард, роден в Англия, е известен с десетките си джаз успехи. Често сравняван с Майкъл Бубле, платиненият артист е имал възможността да работи с музикалния величия като Лайнъл Ричи, Ронан Кийтинг и много други и да обиколи някои от най-големите международни сцени. Българското участие в проекта е в лицето на Васил Петров, едно от най-ярките имена в българската джаз и поп музика. Той вълнува родната аудитория от години с участията си в многобройни джаз фестивали и музикални проекти, както и допринася за популяризирането на България на международната сцена.

В София концертът е предвиден за 1 октомври като последното събитие на сцената на Sofia Summer Fest тази година.Двамата артисти са подготвили безсмъртни хитове като Cry me a river, Fever, Fly Me to the Moon, Feeling Good, както и избрани джаз стандарти, боса нова и латино музика и много изненади.  Аранжиментите са дело на Живко Петров, когото можем да видим на концерта зад пианото, а освен него вокалистите са акомпанирани и от Димитър Семов (ударни) и Радослав Славчев – Riverman (бас).

Програма

01 октомври 2023, 19:00 - Sofia Summer Fest


Може също да ти хареса

Иън Пейс идва с класиките на Deep Purple

от Програмата Прочети още

Dub FX

от Програмата Прочети още

Jin Monic

от Програмата Прочети още

She Past Away

от Програмата Прочети още

Diablo Swing Orchestra

от Програмата Прочети още

God Is An Astronaut

от Програмата Прочети още