Ерос Рамацоти

Легендарният италиански музикант Ерос Рамацоти празнува 35 години на сцената с мащабно световно турне. Околосветската му музикална обиколка минава и през България – на 25 април се стичаме към софийската Арена Армеец, за да чуем както най-популярните хитове на певеца, така и парчета от новия му албум Battito Infinito.

Едва ли има много неща, които да не се занаят за Рамацоти, но все пак – започва да свири на китара, когато е само на 7, и идва от обикновено италианско семейство в покрайнините на Рим. Кариерата му започва от сцената на музикално състезание през 1981, а в следващите години вади парчета, които привличат правилните фенове. През 1990 година той става първият италиански артист, който излиза на сцената на Radio City Music Hall в Ню Йорк, разпродал напълно билетите за първото си турне. Следват над 70 милиона продадени плочи, 2 милиарда стрийма и почти 2 милиарда гледания в YouTube. Интернационалният му успех обаче го достига през 1993 с Tutte storie, а останалото е история.

Чуваме разпознаваемия му носов баритон и в дуети с всепризнати артисти като Андреа Бочели, Тина Търнър, Шер, Лучано Павароти и много други. Със своите 12 платинени албума и купищата си награди в Италия и по света Рамацоти се превръща в константа сред музикалните любимци на публиката и критиците.

За настоящото си турне изпълнителят споделя: „Планирах тези концерти, за да отпразнувам по-добре новите песни, които предстои да бъдат издадени. Участвах активно, проследявайки всеки един етап от тази работа и грижейки се за всеки детайл и нюанс. Във всеки от тези концерти ще има малка част от мен и моята история. Нямам търпение да се срещна и да прегърна отново феновете си по целия свят, защото вярвам, че това е най-добрият начин да посрещнем този сложен момент и да започнем да правим музика отново. Заедно.“