Fun Lovin’ Criminals

Жанр: рок

Заразителен микс от хип-хоп, рокендрол, джаз, блус, латино и соул, опакован в елегантни костюми и обрисуван с красиви текстове, които изваждат наяве комичната страна на криминалния свят, – това са Fun Lovin’ Criminals, такава е и тяхната музика.  На 23 май те се завръщат в България по покана на Fest Team, а техните песни ще озвучават Зала 3 на НДК цяла вечер.

През 2022г. Fun Lovin’ Criminals издават първия си албум с оригинална музика от повече от десетилетие насам. The Roosevelt Sessions бележи новото звучене и ера на бандата. Тази глава в творческия живот на групата е с категоричен фокус върху създаването на нова и авторска музика, за която Брайън Фаст Лайзър, един от основателите на групата, гарантира, че „ще се хареса както на старите, така и на новите фенове“. Мултиинструменталистът, който свири на клавишни инструменти, бас, хармоника и тромпет, по време на концертите на живо е участвал във всички парчета на FLC, а отскоро е и новият вокалист на бандата след неочакваното напускане на Хюи Морган.  До Лайзър се нареждат и Франк Бенбини и Наим Кортази, с които се оформя настоящият състав.

Тази година групата празнува своята 30-годишнина, а за този период може да се похвали с множество хитове, един, от коитое легендарният Scooby Snacks, който съдържа диалози от филмите Pulp Fiction и Reservoir Dogs на Куентин Тарантино. Любими хитове, много нова музика и някои неочаквани парчета ни очакват в Зала 3 на НДК.  Българските рокаджии Анимационерите влизат в ролята на подгряващ акт за FLC, а безкрайният купон е гарантиран и благодарение на Краси Москов, познат от ефира на Z-Rock, който застава зад пулта след последното парче на кримките.

Билети за събитието откриваме тук.Може също да ти хареса