Група Woomb в Чистилището

Жанр: електронна музика
Участват: Георги Линев, Христо Йорданов

Познаваме група Woomb от тази пролет около концерта им в Koncept Space, участието им в Sofia Live Festival и магическото им и експериментално звучене, което завладя интернет пространството. Дуото се състои от Георги Линев от световноизвестния проект Kan Wakan, и Христо Йорданов, млад композитор и вокалист.

Концертът им на 17 ноември в Чистилището е най-сериозният им концерт до момента. Групата обещава да чуем всичките им песни, сред които и Last Rays – последния им успех. Видеото на парчето притежава силно визуално присъствие и може да се опише като кинематографично съновидение с паганистки привкус.

Съвсем наскоро песента дебютира в американското списание Notion Magazine. Музиката на групата се завърта и в ефира на едно от най-популярните радиа на САЩ – Sirius XM. Това се случи в предаването на легендарния журналист, критик и дългогодишен редактор на Rolling Stone Дейвид Фрик, който гледа и хареса групата на музикалната конференция SoAlive.

През 2024 година очакваме първия албум на Woomb, върху който музикантите работят в момента. В него ни чака деликатна смесица от електроника и дрийм поп елементи, вдъхновени от общите влияния, които Йорданов и Линев намират помежду си – от Cocteau Twins и Bjork до Slowdive и Portishead.

Откриваме билети в мрежата на EasyPay/EPAY GO.