„Остава“ в Маймунарника

На 30 август Остава ще изнесе ежегодния си голям концерт на сцената на Маймунарника в Борисовата градина. С него групата ще отбележи своя 32-ри рожден ден и традиционно ще изпрати лятото.

Остава е емблемата на популярната рок музика от 2000-те в България. Тяхното звучене е силно повлияно от т.нар. бритпоп – водещия алтернативен жанр във Великобритания през 90-те години на 20. век. Групата е основана през 1991 г. в Габрово от студентите Георги Георгиев – китарист и вокалист, Боян Петков – баскитарист, и Драгомир Димитров – барабанист. По-късно към триото се присъединяват Свилен Ноев и Александър Марбург. Музикантите придобиват голяма популярност в началото на новото хилядолетие, като още с първия си албум започват да печелят награди. Без съмнение най-известният им албум е Моно (2004), където са включени сред най-популярните им песни като Шоколад и Стоп.

През 2021 г. се навършват 30 години от основаването на групата. Това ги прави част от малкото български алтернативни артисти от 90-те, които са се задържали на сцената. Групата не е загубила и желанието да създава нови проекти – последният ѝ албум Кислород излиза през 2022 г.

Това не е първият рожден ден, който Остава празнува на лятната сцена на Маймунарника. Той се е превърнал в традиция, към която се придържат вече над 10 години. В края на август музикантите ще изпълнят и свои култови песни, и парчета от новия си албум Кислород.Може също да ти хареса

Иън Пейс идва с класиките на Deep Purple

от Програмата Прочети още

Dub FX

от Програмата Прочети още

Jin Monic

от Програмата Прочети още

She Past Away

от Програмата Прочети още

Diablo Swing Orchestra

от Програмата Прочети още

God Is An Astronaut

от Програмата Прочети още