През кратката история на Imagine Dragons

След 6 албума, разпродадени турнета и няколко награди Грами в топ категории, без съмнение Imagine Dragons се забиват на една от първите позиции в личната ни музикална класация, а сега идват и в София, за да чуем радиоактивния им звук.

През 2008 вокалистът Дан Рейнолдс и барабанистът Андрю Толман се запознават в университета в Прово, Юта, и с още трима членове сглобяват групата Imagine Dragons. Името е анаграма, чието значение не е излизало извън тесния им кръг, който разширява обхвата си с къс албум през 2008 Speak to Me. Така събират здрава локална фен база, преди да се преместят в родното място на Рейнолдс – Лас Вегас.

Година по-късно късметът ги спохожда, когато Пат Монахан от бандата Train се разболява и Драконите застават на тяхно място за феста Bite of Las Vegas. За пръв път свирят пред 26 000 човека и това натиска спусъка на гигове, които ги чакат в следващите 2 години, като през 2010 са обявени за Best Local Indie Band от Las Vegas Weekly. Продължават да разменят членове, докато през 2011 не подписват сделка с Interscope Records. След това сингълът им The Time попада в реклами и и в сериала Glee, което павира успеха на албума им Night Visions по-късно през годината със синглите Demons и Radioactive.

3 години по-късно албумът им Smoke+Mirrors не следва същия комерсиален успех с малко по-тъмния тон на парчета като I Bet My Life и Gold, които са наистина златни, но бандата бързо си проправя път към поп чартовете с Evolve и Believer.

За цялата магия до днешна дата пирон в ушите ни забива Дан, който идва от силно религиозно семейство, до Уейн зад китарата, който обича да пише песни, докато всички други спят. Басистът Бен пък се включва с джаз познания, но хобито му е да плете в свободното си време и за финал Даниел Плацман зад барабаните , който освен палки знае как се ползва и камерата, за да създава къси филми като Eagles Are Turning People Into Horses.

Билетите са тук.