Слушаме Емели Санде на 10 юли в НДК


На 10 юли Емели Санде идва в София, за да изнесе своя първи концерт пред българска публика, а мястото е Зала 1 на НДК.

Емели Санде композира първата си песен, когато е едва на 8 години, но не започва да пее, преди да навърши 15. Тогава тя печели конкурса Choice FM и все пак избира медицината преди музиката. Докато е на студентски стаж, майка ѝ изпраща записи на БиБиСи и така тя се оказва сред четиримата млади изпълнители, избрани от радиостанцията да изнесат концерт. Там се запознава с продуцента Шахид Хан, известен като Ноти Бой. Творческият им тандем е изключително успешен и една от първите им песни – Diamond Rings, се класира в първата десетка на британската класация за сингли през лятото на 2009.

През годините Санде е композирала песни за някои от най-големите имена в музикалната индустрия като Риана, Алиша Кийс, Шерил Коул, Тайни Темпа, Лиона Люис и много други. Още през 2011 година тя е обявена за най-обещаващ нов талант от критиката на британските музикални награди, а година по-късно грабва две статуетки Брит за най-добра британска изпълнителка и най-добър албум.

Едва на 26-годишна възраст Емили Санде успява да подобри рекорда на Бийтълс за най-много поредни седмици в топ 10 на британската класация за албуми. Нейният дебютен албум Our Version of Events е в класацията 63 седмици. Дотогава най-дълго време в Топ 10 класацията е албумът на Бийтълс Please Please me – 62 седмици през 1964. За последните 15 години, откакто Санде се появява на музикалната сцена, тя пуска 5 студийни албума, като последният е How Were We to Know и излиза миналата година.

На 10 юли в една от най-големите зали в страната имаме възможността да чуем както песни от новия ѝ албум, така и всички онези песни, които са накрали феновете ѝ да я обикнат през годините.