Sound in Picture Label Night

Жанр: електронна музика

Платформата за визуални изкуства и музика Sound in Picture празнува своята 5-годишнина в КУПЕ с музика от някои от най-талантливите артисти на лейбъла. Сърцата ни затуптяват в ритъм с безкомпромисната селекция на австрийския продуцент Pharma, добре познатият Иван Шопов, основателя на Sound in Picture SMYAH и диджериду виртуоза HORHE от група Оратница.

Sound in Picture се появява за пръв път преди 5 години с амбициозната цел да намери кръстопътя между звука и картината. Платформата комбинира в себе си музикален лейбъл и списание за визуални изкуства, като обединява музиканти с фотографи и визуални артисти. Резултатът е страхотна нова музика, облечена във фотографии, а организаторите обсъждат синергията между двата свята в интригуващия си подкаст.

Pharma се вихри най-вече на дъбстеп и електронната сцена, набирайки популярност със светкавична скорост. Наскоро излезе сингълът му Wait 4 U / Hebra, който със сигурност ще чуем на 31 март заедно с приноса му в компилационното EP на Sound in Picture Contours Vol. 1. Освен него слушаме и многоликия Иван Шопов, чието име срещаме в множество солови и колаборативни албуми. Шопов е една от водещите фигури на европейския ъндърграунд, а албума му с Valance Drakes A Picture in Motion Through Eternity е отличен от Igloomag като един от най-добрите за 2022. Щафетата поема и SMYAH, главното движещо лице зад Sound in Picture. Акценти от трите му късосвирещи и двата му дългосвирещи албума се редуват със селекция от неиздавани авторски парчета, но и с музика на други международни артисти. Чакаме както неговия предстоящ албум, така и този на HORHE, който преобръща партито надолу с главата с живо изпълнение на диджериду и сет с авторска музика.

Влизаме срещу 15 лева на входа преди 24:00, след което билетите ще са по 20 лева.