Заслушай се. Концерт с филмова музика

Жанр: класическа музика
Солисти: Йосиф Йосифов, Зорница Танева

На 19 април ни очаква третият концерт от серията от концептуални музиклания събития на Lampa Collective. Домакин на музикалното пътешествие е кино Влайкова, като този път се готвим за интерпретации на едни от най-популярните мелодии от култови филми в изпълнение на цигуларя Йосиф Йосифов и пианистката Зорница Тонева. Локацията не е случайна – Влайкова е най-старият действащ киносалон в столицата. Репертоарът е специално подбран и разработен за настоящото издание на Заслушай се и включва музикални изпълнения от филми като Списъкът на Шиндлер, Усещане за жена, Невероятната съдба на Амели Пулен, Подвижният замък на Хоул и много други.

Музикалният спектакъл е придружен от визуализации под формата на специална прожекция, а между изпълненията научаваме повече за историите на филмите и произведенията, представени от режисьора Йосиф Меламед. Резултатът е симбиоза между различните изкуства в рамките на едно концептуално събитие, подходящо за всеки киноман.

Поредицата от събития ни отвежда в различни сфери на изкуството и музиката, кореспондиращи на местата на провеждане. След като през февруари бяхме в КЕВА, през март – в библиотеката, а през април сме в киносалона, през следващите месеци предстои да се отбием през Ботаническата градина, Студентския дом, Дом на киното и много други. Всяко събитие е със собствен замисъл, съчетаващ талантливи артисти, специално подбран жанров репертоар и място, което се преобразява така, че да провокира публиката да преоткрие звученето на музиката и обстановката около себе си.