ЖЛЪЧ / ГРИГОВОР / ГЕНА – ВТОРИ ЖИВОТ

Жанр: хип-хоп

За краткото време, откакто излязоха първите три сингъла от предстоящия албум на столичното рап трио Жлъч, Григовор и Гена, песните се превърнаха в постоянен саундтрак в слушалките ни. Най-после зад ъгъла се задава официалното промо на Втори живот, което ни води към Маймунарника на 9 септември. В концерта се включва и култовата рок група ТДК, с която рапърите си колаборират в едно от новите парчета, и очакваме да чуем целия албум в рамките на едно незабравимо преживяване.

Защо Втори живот? Групата избира амонита за символ на новия си проект – спираловидната структура на обложката е фосил на древно животно, съществувало преди милиони години. Амонитите служат за определяне на възрастта на останките около мястото, където са открити, и макар че от тях вече са останали само черупките, музикантите откриват позитивна символика в тези вкаменелости. Те самите оприличават себе си на черупки, в които се ражда нов живот – втори живот, както наричат и новия си албум.

Можем да се сдобием с диска както онлайн от тук, така и едновременно с билета за 30 лева общо. Радваме се да научим, че физическото копие съдържа и 24 страници книжка с текстовете на всички песни, за да можем да упражним рап уменията, скандирайки припевите от първия ред. Вратите отварят в 18:00, така че имаме време да отскочим до бара или да се подкрепим с порция картофки, защото от 20:00 ни очакват нечувани досега бийтове, които ще ни разтърсят в ритъм в продължение на повече от 2 часа.