Както в самото видео, така и в цялостната атмосфера на изпълнението на пианистката се вижда творческото ѝ вдъхновение – майчинството. Личният аспект на новия ѝ проект допринася за интимното усещане във въздуха между нотите, в елегантното движение на пръстите ѝ по клавишите, в диханното музициране, нежните прогресии и диалога между мелодиите на дясната и на лявата ръка. Композицията Nine е и основната нишка в рецитала на 4 декември.
Каракушева споделя, че музиката се е появила по време на бременността, сякаш прошепната от тогава все още неродения ѝ син. Наистина, обогатената чувствителност, в която резонира трепетно очакване, личи във всяка хармония. Деликатният аранжимент на продуцента и диджей Иван Шопов поставя пианото на фокус, подсилвайки още повече интроспективния поглед на композиторката.
Магията на новия живот ехти и в самото заглавие. Числото 9 препраща към деветте месеца на бременността, но не само – тази цифра присъства и в досегашното творчество на пианистката. На неговата притегателна сила се дължи броят на произведенията в предходния ѝ албум Hearteclipse.