Сцените
Фестивалът започва в ранния (надяваме се – слънчев) следобед в 14:00 на Шишман и пресечките й със специалното издание на София диша: музика. Любимата ни улица отново ще бъде затворена за автомобили, а тротоарите ще бъдат изпълнени с музиканти, които ще свирят на всякакви инструменти – от флейта и виолончело до укулеле. В 17:00 Mellow се мести на чист въздух в Борисова градина, под Езерото с лилиите – ако сте били на миналогодишното издание, значи добре знаете колко гостоприемни могат да бъдат тези поляни. Шест клуба около НДК (Element, Mixtape 5, Spacer, Twins, Culture Beat и Life House) пък подслоняват феста от 22:30 до сутринта.

Гостите
На безплатната сцена в Борисовата ще чуем известният като The Clonious Пол Мовахеди от Австрия. Неговия дебютен албум критиката похвали като ”най-добрия електронен албум за годината” и ”пътешествие из електронната музика и класическия джаз”. Пак на open air сцената ще бъдат хората от френския проект Onra, които залагат на палава смес от хип хоп и азиатска музика. Черешката на безплатната сцена пък са британските ейсид джаз пионери Red Snapper – у нас идват с чисто новия си албум Key, който ще ни представят в специален сет.

Двама от семейството на любимия ни лейбъл Ninja Tune пък са звездите съответно в Spacer и Mixtape 5. Британското диджей трио Dark Sky ще разклати Spacer със смесица от геридж, джънгъл, диско и хаус, а полският агент Igor Boxx ще разкаже апокалиптична военна история за родния си град Бреслау в Mixtape 5. Израелският диджей Kalbata застава зад пулта в Life House, в Culture Beat Карлес Лопес ще демонстрира как се свири на reactable – един от най-новите инструменти за композиране на музика в реално време, а италианците от port-royal ще се вихрят в Element.

Билетите
София диша: музика, както и Mellow Open Air в Борисовата градина са безплатни, с единственото условие да пазите елементарна чистота и да не оставяте пространството зарито в шишета и отпадъци. Билетите за цялата клубна нощ са по 15лв предварителна продажба и 20лв в деня на фестивала, а входът за всеки клуб по отделно ще ви струва 8лв предварително и 10лв на място.