На 26 юли триото Димитър Бодуров, Мишо Иванов и Йенс Дюппе ще представи проект с участието на тромпетиста Итамар Борохов от Израел. Същата вечер се срещаме и с един доста необичаен австрийски квартет, съставен само от бас кларинети – Woody Black 4. Те ще предложат собствени композиции и свежи аранжименти, а критиците казват за тях, че ги отличава характерната топлота на звука и свободата в импровизацията.
На 27 юли първи на сцената излизат Kolo Yolo от Украйна – експерименталното трио изпълнява фюжън от джаз, етно и електронна музика, стоплен от деликатния женски вокал и нежния звук на преобразената традиционна украинска бандура. Веднага след тях сцената превзема полско-датския квартет на Лукаш Боровицки. От тях ще чуем оригинален съвременен джаз, чиито корени са в широката американска и европейска джаз традиция, а на моменти и в съвременната класическа музика.
Последната фестивална вечер на 28 юли започва с Литовския тромбонен проект с певицата Лорета Сунгайлиене. Уникалният музикален проект съчетава професионален тромбонов квинтет, перкусионист и народна певица. Финалът на фестивала ще поставят музикантите от Антони Дончев Трио, които ще излязат на сцената с уникалния американски саксофонист Били Харпър. Концертите и в трите фестивални вечери започват в 20:00.