На фокус са четири кампании с кауза. Сгъваме жерави в подкрепа на хората с множествена склероза с фондация МС – Мога сам, научаваме как да полагаме отговорна грижа за животните с Четири лапи и участваме в симулации и арт работилници за превенция на употребата на наркотични вещества. Фондация Анимус пък предлага безплатни консултации за психичното здраве и ни предоставя информация за търсенето на подкрепа в случай на домашно насилие.
Активностите продължават през целите дни с открити уроци по йога, пилатес и зумба. Ако отрано сме се настроили на музикална вълна, можем да потанцуваме суинг с треньорите от Flying Steps. Не липсват и спортни дейности – баскетбол, демонстрации по брейк и уроци по академично гребане и кану-каяк. Имаме невероятната възможност да гребем редом с олимпийската шампионка Румяна Нейкова, която ни предоставя ценни знания в областта.
Уморени от физическото натоварване, посядаме на сянка с някоя книга, заета от библиобуса на Столична библиотека. Богатият избор от храни и напитки гарантира, че няма да останем гладни и жадни.
Вечерите са запазени за музиката. На 12 август Милица Гладнишка и Мишо Йосифов секстет с Васил Спасов на пианото ни пренасят в света на киното. Любими песни от игрални и анимационни филми звучат над гладката повърхност на езерото. Следващата вечер е резервирана за DJ EMMA, а край пулта летят огнени езици и ярки искри. Огненото шоу разплава нещо в душите ни и моментално изоставяме удобните шезлонги, пуфове и хамаци и скачаме да танцуваме.
Децата също нямат време да скучаят. Ателиетата по рисуване, пеене и текстил утоляват творческия им апетит, а за неуморимите хлапета има въжен парк и система за катерене по дърво.
Пълната програма е тук.