Израства в Лондон, завършва Кралската музикална академия и става най-младият член на триото Beaux Arts досега. Днес концертира във всички най-големи зали и по време на най-престижните фестивали по света, свири с редица именити оркестри и солисти, а на 8 декември пристига в София, за да изпълни две произведения под палката на диригента Найден Тодоров.
Зад гърба си Хоуп има множество студийни записи и албуми, които оглавяват немалко класации, стотици бляскави концерти и дори документален филм за живота му, прожектиран в кината в Европа, Австралия и Северна Америка. Автор е на четири бестселъра и на няколко сценария, пише за Wall Street Journal и води музикалното токшоу Hope@9pm, където редовно гостуват водещи имена от сферите на културата и политиката. Цигулката му Гуарнери дел Джезу датира от 1742 година, а богатият ѝ тембър придава още по-голяма плътност на виртуозните му изпълнения.
В Зала България цигуларят изпълнява Концерт за цигулка и оркестър в си минор, оп. 61 от Едуард Елгар и Реквием от Карл Дженкинс.