За тържественото откриване на фестивала маестро Диан Чобанов застава пред най-големия симфоничен оркестър в историята на форума досега. В концерта взимат участие всички солисти и хористи на Опера Пловдив плюс гостуващите пианисти  Дора Делийска и Димитър Наков, както и Академичният фолклорен хор при АМТИИ. Музикално-светлинният спектакъл обещава да е наистина впечатляващ с интерактивния мапинг, разработен от пловдивското студио Сенслаб, който ще реагира на живо, анализирайки характеристиките на звука от оркестъра и изпълнителите.
Премиерата на операта Орфей и Евридика е очакваното с нетърпение следващо юнско събитие, дело на гениалния режисьор, художник, сценограф и хореограф Стефано Пода, прочут с визуалната зрелищност на спектаклите си.
Две от най-популярните класически заглавия – Риголето и Лебедово езеро (с участието на солисти от Болшой театър), са акцентите в програмата за юли, когато очакваме да видим на сцената и световно известния тенор Хосе Кура в ролята на Отело.
През август предстоят повторения на премиерните спектакли, както и Международна балетна гала по фрагменти от популярни творби преди една от най-посещаваните опери на Античния театър – Аида от Верди, традиционно да закрие фестивала.

Билети от касата на Операта (ул. Гладстон 15) и от eventim.