Джузепе Андалоро печели първи награди в десетки клавирни конкурси, между които първа награда и всички специални награди от Международния конкурс Алфредо Касела в Неапол с председател на журито Алдо Чиколини. Днес той е член или председател на журито на голяма част от конкурсите, които е печелил. Участва в най-важните фестивали и в най-престижните зали в света. Води майсторски класове в Италия и в чужбина.

В концерта ще прозвучи още Симфония № 3 на Сен-Санс, едно уникално произведение, в което царственият звук на органа на Велин Илиев се преплита с хармонията на оркестъра.

Диригент на концерта е французинът Жан-Жак Канторов, когото имахме удоволствието да видим на подиума няколко пъти през миналите сезони на Софийска филхармония. Един от най-значимите цигулари на своето поколение, той минава през камерната музика и съвсем естествено стига до диригентския пулт, „за да избяга от самотата на солиста“. Днес той успешно съчетава двете кариери, като е не само често канен по целия свят диригент, но и художествен директор на множество престижни фестивали.